کد خبر: ۸۲۵۱۶۳
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۷

کدام مواد غذایی خون را غلیظ می‌کند؟

مواد غذایی حاوی قند به هیج عنوان باعث افزایش غلظت خون در افراد نخواهند شد. برنج همانند نان و ماکارانی نوعی کربوهیدرات به‌شمار می‌آید.
کدام مواد غذایی خون را غلیظ می‌کند؟
آفتاب‌‌نیوز :

مصرف برنج و کربوهیدرات‌ها هیچ ارتباطی نمی‌تواند با غلظت خون افراد داشته باشد، برای مثال اگر برنج در غلظت خون نقش داشته باشد، نان و ماکارانی هم در این زمینه بی‌تاثیر نخواهد بود و عملکرد یکسانی خواهد داشت.

موادغذایی‌ای که باعث افزایش خونسازی می‌شوند در غلظت خون نقش دارند، برای مثال مصرف انواع گوشت‌ها، مصرف زیاد جگر و مصرف بیش از اندازه چربی نسبت به سایر موادغذایی تاثیر بیشتری در افزایش غلظت خون خواهند داشت، اما مواد غذایی حاوی کربوهیدرات‌ها که برنج را هم شامل می‌شوند باعث بروز چنین اتفاقی نمی‌افتد.

به گزارش سلامت نیوز، اصولا قند‌ها باعث افزایش غلظت خون نمی‌شوند، برنج یا نان و ماکارانی روی انسداد مجاری ادراری، سنگ‌کلیه و صفری هم نمی‌توانند اثر بگذارند؛ چرا که سنگ‌های کلیوی سنگ‌هایی هستند که یا اسیداوریکی یا اگزالاتی (شایع‌ترین سنگ‌های کلیوی) هستند؛ به همین علت مواد حاوی کلسیم با پروتئین را محدود می‌کنند.

کربوهیدرات‌ها در انسداد عروق و کانال‌های نخاعی تاثیر دارند، کاهش الاسیسیتی رگ‌ها معمولا به علت افزایش سن، تجمع تجربی در داخل رگ‌ها (به‌علت چاقی و مصرف زیاد چربی‌های اشباع مانند دنبه، چربی‌های موجود در گوشت‌های گوسفند، جگر و...) ایجاد می‌شود و می‌توانند پلاک‌هایی را با عنوان پلاک‌های قلبی‌وعروقی در داخل عروق ایجاد کرده و فرد را مستعد انسداد‌های قلبی کنند.

کربوهیدرات‌ها تنها باعث افزایش تری‌گلیسرید بدن می‌شوند، یعنی اگر دریافت کربوهیدرات مانند برنج در فردی بیش از اندازه نه متعادل باشد باعث افزایش تری‌گلیسرید خون می‌شود که نوعی چربی خون بوده و میزان آن معمولا بالاتر از عدد ۵۰۰ و ۶۰۰ می‌رود و خیلی علائم خاصی را برای فرد ایجاد نمی‌کند که مصرف آن بر عکس کلسترول است، در واقع مصرف مقدار کمی از کلسترول می‌تواند ریسک و احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی‌وعروقی را به‌شدت در فرد افزایش دهد، اما تری‌گلیسرید چنین عملکردی را ندارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین