تحقیقات جدید نشان میدهد: غذاهای گیاهی غنی از ترکیبات فلاونول که یکی از ترکیبات مهم غذایی محسوب میشوند، میتوانند با افزایش سن، شانس ابتلا به ضعف و شکستگی استخوان را کاهش دهند.
به گفته محققان، سیب و شاه توت از جمله میوههایی هستند که حاوی فلاونوئید خاصی به نام کوئرستین هستند که ممکن است مهمترین عامل برای جلوگیری از شکستگی استخوان و ضعف عمومی باشد.
تیمی از محققان به سرپرستی استیون اوئی، از بخش پزشکی مرکز درمانی Beth Israel Deaconess در بوستون به بررسی تاثیرات این ماده بر سلامتی پرداخته و در این رابطه میگویند: ممکن است این ضربالمثل قدیمی واقعا درست باشد که یک سیب در روز پزشک را دور نگه میدارد. یافتههای ما نشان میدهد، به ازای هر ۱۰ میلیگرم مصرف بیشتر فلاونولها در روز، احتمال ضعف تا ۲۰ درصد کاهش مییابد.
باید توجه داشت حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از سالمندان دچار ضعف هستند. این سندرم سالمندی منجر به افزایش خطر سقوط، شکستگی، ناتوانی، بستری شدن در بیمارستان و مرگ میشود.
نویسندگان این مطالعه گزارش دادند که توصیههای غذایی برای جلوگیری از ضعف معمولاً بر خوردن پروتئین متمرکز است، اما باید توجه داشت که بسیاری از مواد غذایی دیگر نیز فواید سلامتی قابل توجهی دارند.
به گفته دکتر کورتنی میلار، از دیگر محققان این گروه پژوهشی، اگرچه طی بررسیهای انجام شده مشخص شد ارتباط معنی داری بین دریافت کل فلاونوئید و ضعف وجود نداشت، اما مصرف بالاتر فلاونولها (یکی از زیرگروههای فلاونوئید ها) با احتمال کمتری برای ایجاد ضعف همراه بود. به طور خاص، ما دریافتیم مصرف بالاتر کورستین فلاونوئیدی قویترین ارتباط را با پیشگیری از ضعف داشت.
طی این مطالعات بیش از ۱۷۰۰ فرد مختلف برای ۱۲ سال مورد بررسی قرار گرفتند، باید توجه داشت که تقریبا همه آنها در ابتدای این مطالعه ضعف نداشتند و پس از حدود ۱۲ سال، کمی بیش از ۱۳ درصد از شرکت کنندگان دچار ضعف شدند.
پژوهشگران این مطالعه در رابطه با موضوع فوق گفتند که تحقیقات آینده باید بر مداخلات غذایی فلاونولها یا کورستین برای درمان ضعف تمرکز کند. آنها توصیه کردند که تحقیقات در مورد شرکت کنندگان دارای تنوع نژادی و قومی نیز مورد نیاز است.