این اثرات مفید با حضور ترکیبات ضد اکسایشی موجود در میوه مرتبط است. میوه ازگیل منبع غنی از ترکیبات فعال مانند فنلها و اسیدهای آلی است که با فعالیت ضد اکسایشی بالای خود سبب کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
یکی از مواد مغذی که به مقدار زیاد در ازگیل وجود دارد، پتاسیم است که بهعنوان وازودیلاتور (منبسطکنندهی رگها) برای سیستم قلبی عروقی عمل میکند. پتاسیم با کاهش کشیدگی و فشار روی رگها و عروق خونی میتواند فشار خون را پایین بیاورد و از سلامت قلب محافظت کند. پتاسیم اغلب یک تقویتکنندهی مغز در نظر گرفته میشود، چون جریان خون به مویرگهای مغز را افزایش میدهد که میتواند عملکرد شناختی را بهبود ببخشد.