ویتامین «سی» نقش اساسی در ساخت کلاژن دارد، کلاژن پروتئین مهمی است که در ساخت بافت پیوندی کاربرد دارد. رشتههای کلاژن با ساختاری محکم بخشی از بافت پیوندی به نام الاستین هستند و الاستین به نوبه خودش بخش مهمی از بافت پیوندی است.
بیشتر شما به نقش ویتامین «سی» در کاهش عوارض سرماخوردگی آشنا هستید، ممکن است عده کمتری در بارهی نقش این ویتامین در سلامت چشم اطلاع داشته باشند، اما آنچه که ممکن است افراد خیلی کمتری بدانند نقش ویتامین «سی» در حفظ سلامت مفاصل است.
در صورتی که ویتامین «سی» کافی به بدن نرسد، بافت پیوندی آسیب میبیند از جمله لثهها شل میشوند، دندانها استحکام خود را از دست میدهند و ممکن است بیفتند، مفاصل آسیب میبیند و سیستم ایمنی بدن از کار میافتد.
حداقل مقدار مورد نیاز روزانه این ویتامین که توسط متخصصینان توصیه شده ۹۰ میلی گرم برای مردان و ۷۵ میلی برای زنان است، این مقدار کمترین مقدار لازم دریافت ویتامین «سی» است تا عوارض کمبود آن آشکار نشود، مقدار نیاز به این ویتامین با توجه به شرایط تغییر میکند. مثلا زنان باردار نیاز به مقادیر بیشتری از این ویتامین دارند. همچنین استرس و بیماری، نیاز بدن را افزایش میدهد.
در بین مواد غذایی، توت فرنگی و پرتقال منابع ویتامین «سی» هستند. انواع توتها و تمشک هم مقادیر خوبی از این ویتامین دارند و سبزیهایی مانند فلفلها و سبریهای برگی منابع خوب این ویتامین هستند. یکی از منابع کمتر شناخته شده ویتامین «سی» برگهای نعناع است.
در ایران مصرف سبزیهای تازه در سبزی خوردن که از جمله شامل مصرف نعناع هم هست عادت تغذیهای خوبی است و به دریافت ویتامین «سی» کمک میکند.
فقط در مورد مصرف سبزیجات خام موارد بهداشتی آن از جمله شست وشوی مناسب و ضد عفونی کردن را حتما رعایت کنید تا به بیماریهای رودهای و انگلی دچار نشوید.