خدیجه میرزایی، دکترای تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه افرادی که ورزشهای سنگین انجام میدهند و یا مبتلا به دیابت نوع یک یا دو یا بارداری هستند، در معرض کمبود منیزیم قرار دارند؛ زیرا هر جا که عملکرد انسولین مختل شود، فرد را در معرض کمبود منیزیم قرار میدهد. به همین دلیل توصیه میشود افراد دیابتی حتماً منابع منیزیم را در رژیم غذاییشان لحاظ کنند.
میرزایی تاکید کرد: افرادی که رژیمهای غذایی سخت میگیرند در زمان کوتاه کاهش وزن زیادی پیدا میکنند نیز در معرض کمبود منیزیم قرار دارند.
وی در پاسخ به این پرسش که کمبود منیزیم چگونه باید جبران شود؟، گفت: در درجه اول از طریق رژیم غذایی مناسب. اگر رژیم غذایی مناسب نتواند در برطرف کردن کمبود منیزیم موثر باشد در آن صورت فرد میتواند با مشورت پزشک از مکملهای منیزیم استفاده کند که البته رژیم غذایی شامل سبزیجات برگ سبز تیره، لبنیات و مغزهاست.
میرزایی ادامه داد: یادآوری میشود پسته و بادام از نظر میزان منیزیم در یک سطح هستند و فرق چندانی با هم ندارند.
این دکتری تغذیه با بیان اینکه روزانه ۳۰۰ - ۴۰۰ میلی گرم نیاز بدن به منیزیم است، ادامه داد: که اگر فرد ۲-۳ وعده سبزیجات مصرف کند که البته به صورت خام و پخته، ۱۰۰ درصد منیزیم مورد نیازش تامین میشود. وی در ادامه بیان کرد: افرادی که به علت مشکلات گوارشی آنتی اسیدهای حاوی منیزیم مصرف میکنند، میزان منیزیم دریافتی شان نسبت به کسانی که این دارو را دریافت نمیکنند، بیشتر است.
این دکتری تغذیه در پایان اظهارداشت: بنابراین بهتر است این افراد از منابع حاوی منیزیم کمتر استفاده کنند تا دچار عوارض ناشی از منیزیم نشوند. البته درست است که مسمومیت با مکمل منیزیم کمتر اتفاق میافتد؛ اما مصرف خودسرانه مکمل منیزیم توصیه نمیشود؛ زیرا ممکن است عوارض داشته باشد که البته اسم آن مسمومیت نیست.