محققان درپژوهش خود دریافتند، مصرف قهوه به میزان قابل توجهی میتواند ریسک ابتلا به سرطان کبد را کاهش دهد. طبق آخرین یافتهها، قهوه میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد، ششمین سرطان شایع در جهان کمک کند.
دادههای صندوق تحقیقات جهانی سرطان نشان میدهد که تقریباً ۸۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۲ مبتلا به سرطان کبد تشخیص داده شدهاند.
مطالعه منتشر شده در مجله «BMJ Open» نشان داد، افرادی که قهوه مینوشند (هم کافئیندار و هم بدون کافئین) کمتر در معرض سرطان سلولهای کبدی، رایجترین شکل سرطان کبد هستند.
برای این مطالعه، محققان دادههای جمع آوری شده از ۲۶ مطالعه را که بیش از دو میلیون نفر در آن شرکت کردند، بررسی کردند. در پایان، آنها نتیجه گرفتند که مصرف منظم قهوه میتواند سیروز و سرطان کبد را به روشی «وابسته به دوز» کاهش دهد. یعنی هرچه بیشتر قهوه بنوشید برای کاهش خطر سرطان کبد بهتر است.
یک فنجان قهوه با ۲۰ درصد کاهش خطر، ۲ فنجان در روز با ۳۵ درصد و ۵ فنجان قهوه در روز میتواند نیمی از ریسک خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش دهد.
به گفته کارشناسان بهداشتی، علل مختلفی مانند هپاتیت C، هپاتیت مزمن، سیروز، سم قارچی آفلاتوکسین، چاقی، بیماری ذخیرهای آهن و مصرف الکل میتوانند زمینه بروز این سرطان را فراهم سازند.