نتایج تحقیقات نشان میدهد که ویتامین B ۱۲ ممکن است در برابر کوچک شدن مغز با افزایش سن محافظت ایجاد کند.
در این تحقیق، افرادی که سطح ویتامین B ۱۲ بالاتری داشتند، ۶ برابر کمتر در معرض کوچک شدن مغز قرار داشتند.
سطح ویتامین B ۱۲ را میتوان از طریق مصرف مکمل یا با خوردن غذاهایی مانند لبنیات، جگر، ماهی قزل آلا و تخم مرغ افزایش داد؛ غلات صبحانه غنی شده نیز حاوی ویتامین B ۱۲ هستند.
تقریبا از هر چهار نفر یک نفر ممکن است کمبود ویتامین B ۱۲ داشته باشند و افراد با کمبود ویتامین B ۱۲ ممکن است شامل گیاهخواران، افراد مسن و کسانی باشد که برخی از اختلالات گوارشی مانند بیماری کرون دارند.
این مطالعه شامل ۱۰۷ فرد مسن بود که اسکن مغز، آزمایش حافظه و سطح خون آنان برای تعیین سطح ویتامین B ۱۲ بررسی شد و هیچ یک از افراد این تحقیق کمبود این ویتامین را نداشتند.
محقق ارشد این تحقیق، دکتر آنا وگیاتزوگلو گفت: تصور میشود بسیاری از عواملی که بر سلامت مغز تاثیر میگذارند خارج از کنترل ما هستند، اما نتایج این تحقیق نشان میدهد که صرفا تنظیم رژیم غذایی برای مصرف بیشتر ویتامین B ۱۲ از طریق خوردن گوشت، ماهی، غلات غنی شده یا شیر ممکن است چیزی باشد که به راحتی میتوانیم آن را تنظیم کنیم تا از کوچک شدن مغز جلوگیری کنیم و شاید این ویتامین حافظه ما را نجات دهد.
نتایج تحقیقات نشان میدهد که کمبود ویتامین B ۱۲ یک مشکل بهداشت عمومی به ویژه در میان سالمندان است، بنابراین مصرف بیشتر ویتامین B ۱۲ میتواند به رفع این مشکل کمک کند.
بدون انجام یک کارآزمایی بالینی، ما اذعان میکنیم که هنوز مشخص نیست که آیا مکمل B ۱۲ واقعا در افراد مسن در معرض خطر کوچک شدن مغز تفاوت ایجاد خواهد کرد یا خیر.
ویتامین B ۱۲ در تولید گلبولهای قرمز نقش دارد. کمبود آن که در افراد بالای ۶۰ سال شایعتر است و میتواند باعث کم خونی شود که کم خونی ناشی از گلبولهای قرمز خون است.
دکتر وگیاتزوگلو افزود: نتایج تحقیقات قبلی روی این ویتامین نتایج متفاوتی به همراه داشت و تحقیقات کمی بهطور خاص با اسکن مغز در جمعیتهای مسن انجام شده است. ما سطوح ویتامین B ۱۲ را به روشی منحصر به فرد و دقیقتر با بررسی دو نشانگر مشخص آن در خون آزمایش کردیم.
یافتههای این تحقیق در نشریه Neurology منتشر شده است.