اسپرسو درواقع نوعی روش تهیه نوشیدنی قهوه میباشد. به این صورت که آب داغ به مدت ۳۰ ثانیه، با فشار زیاد از بین ذرات قهوه آسیاب شده عبور کرده و عصاره قهوه گرفته میشود که خروجی آن، یک مایع غلیظ و سیاه رنگ است. اسپرسو، بالاترین میزان کافئین را در میان انواع دیگر قهوه دارد.
نتایج تحقیقاتی اخیر نشان داد:قهوه میتواند با پیامدهای مفیدی برای برخی بیماریهای عصبی از جمله اختلال آلزایمر، مرتبط باشد. اگرچه علت دقیق ایجاد این بیماری هنوز نامشخص است، تصور میشود که پروتئینی به نام تاو نقش مهمی در شروع و پیشرفت آن، ایفا میکند.
در افراد سالم، پروتئینهای تاو به تثبیت ساختارهای مغز کمک میکنند، اما در موارد خاص، مانند بیماری آلزایمر، این پروتئینها میتوانند در مغز تجمع یافته و مشکل ساز شوند.
برخی از محققان پیشنهاد میکنند: جلوگیری از این تجمع، میتواند به کاهش علائم آلزایمر بی انجامد. به گزارش سیناپرس، پژوهشگران در این مطالعه به دنبال پاسخ به این سوال بودند که آیا ترکیبات موجود در اسپرسو میتوانند از تجمع تاو جلوگیری کنند یا خیر.
بر اساس نتایج به دست آمده، با افزایش غلظت عصاره اسپرسو، فیبریلهای تاو کوتاهتر شده و ورقههای بزرگ تری تشکیل نشد. به گفته محققان، فیبریلهای کوتاه شده برای سلولها غیرسمی بوده و منجر به افزایش تجمع پروتئینهای تاو نشدند.
دانشمندان اظهار داشتند: تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است، با این حال یافتههای اولیه ما میتوانند راه را برای توسعه و طراحی سایر ترکیبات زیست فعال برای مبارزه با بیماریهای عصبی، از جمله آلزایمر، هموار کنند.
یافتههای تحقیقاتی این مطالعه در مجله Journal of Agricultural and Food Chemistry منتشر شده اند.