کد خبر: ۹۲۰۷۰۶
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷

به این دلیل گیلاس زیاد بخورید

گیلاس از دسته میوه‌های پرطرفدار است که؛ برخی معتقد هستند خاستگاه این میوه قاره آسیا است. این میوه افزون بر طعم دلپذیر خواص زیادی نیز دارد.
به این دلیل گیلاس زیاد بخورید
آفتاب‌‌نیوز :

گیلاس از دسته میوه‌های پرطرفدار است که؛ برخی معتقد هستند خاستگاه این میوه قاره آسیا است. این میوه افزون بر طعم دلپذیر خواص زیادی نیز دارد.

گیلاس برای بهبود خواب:

گیلاس، ده برابر بیشتر از تمشک و توت فرنگی ملاتونین دارد که بی خوابی را درمان میکند و کارایی مفصل‌ها را بهبود میبخشد. همچنین درمان خوبی برای جت لگ (خستگی ناشی از پرواز) است.

گیلاس برای درمان نقرس و جلوگیری از التهاب:

نقرس زمانی اتفاق می‌افتد که غلظت اسید اوره در بدن وجود دارد. تشکیل کریستال‌های اسید اوریک در مفاصل منجر به ورم و التهاب می‌شود. به جلوگیری از این بیماری کمک می‌کند و با کمک به تنظیم فرآیند‌های متابولیک میزان اسید اوره را در خون کنترل می‌کنند.


گیلاس برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی:

مصرف گیلاس سبب سلامت قلب و عروق می‌شود و چربی و قند خون در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک کاهش می‌دهد. مواد مغذی موجود در گیلاس مثل ویتامین ها، آنتی اکسیدان‌های فلاونوئید و کاروتنوئید و مواد معدنی فسفر، برای قلب و عروق بسیار مفید هستند. این مواد سبب تنظیم ضربان قلب و تقویت قلب می‌شود و از سفت شدن رگ‌های خونی پیشگیری می‌کند.

گیلاس برای کمک به بهبود حافظه:

مصرف گیلاس به دلیل وجود آنتوسیانین برای بهبود حافظه و بهبود عملکرد حرکتی مفید است.

فواید گیلاس برای گواتر:

مصرف گیلاس گواتر مزمن را تا حد زیادی کنترل می‌کند.

فواید گیلاس برای کبد، کلیه و مثانه:

مصرف گیلاس برای افرادی که به سنگ کلیه و یا سنگ صفرا و یا مثانه مبتلا هستند، مفید است، زیرا مانند یک عامل تخلیه و زهکشی در مجاری ادرار و لوله‌های هاضمه کار می‌کند و سنگ‌ها را از بین می‌برد. این میوه به دفع سموم از بدن کمک می‌کند.

برای دفع سنگ‌های مثانه و تمیز کردن مجاری ادرار جوشانده‌ی دم گیلاس مفید است. گیلاس حاوی پوتاس فراوانی است که این ماده بر افزایش ادرار تاثیر فراوان دارد. افراد مبتلا به سنگ کلیه و مثانه بهتر است ۹ گرم مغز هسته گیلاس با ۱ گرم رازیانه در یک لیتر آب بجوشانند و هر ۴ ساعت یک لیوان میل کنند.

گیلاس برای پیش گیری از سرطان:

گیلاس‌ها شیرین شامل ویتامین سی، آنتو سیانین و کاراتنوئید هستند که به جلوگیری از انواع خاصی از سرطان کمک می‌کنند. گیلاس‌ها شیرین منبع خوبی ازسیانیدین هستند، که در درجه اول مسئول این پیش گیری از سرطان است. آنتو سیانین به دستگیری چرخه سلولی و آپوپتوز کمک می‌کند. تمایز سلول‌ها را ترویج می‌دهد و خطرات سلول‌های سالم را کاهش می‌دهد که به سلول‌های سرطانی تبدیل می‌شوند.

گیلاس برای کمک به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ:

مصرف منظم گیلاس به دلیل وجود فیبر فراوان خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

گیلاس مفید برای مغز:

مصرف گیلاس به خاطر حضور ویتامین A، ویتامین B و مواد معدنی نظیر کلسیم و فسفر برای مغز خوب است. در نتیجه به جلوگیری از نقص لوله عصبی در نوزادان کمک می‌کند و همچنین حافظه را بهبود می‌بخشد

گیلاس برای کاهش درد ماهیچه:

عصاره گیلاس به کاهش درد ماهیچه‌ها بعد از ورزش کمک می‌کند. آن‌هایی که ورزش و تمرینات با شدت بالا انجام می‌دهند می‌توانند عصاره گیلاس را در رژیم غذایی خود داشته باشند.

گیلس برای تنظیم فشار خون و ضربان قلب:

به تنظیم فشار خون و ضربان قلب کمک می‌کند و خطرات توسعه بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد این به خاطر حضور پتاسیم رگ گشا است همچنین حاوی فیتواسترول هستند که سطح کلسترول بد را کاهش می‌دهد

کاهش وزن با گیلاس:

گیلاس عمدتا شامل آب هستند و کالری خیلی پایینی دارند. مقدار فیبر موجود در این میوه به حفظ شما به مدت طولانی کمک می‌کند در حالی که ویتامین‌های ب مانند تیامین، ریبوفلاوین و ویتامین ب ۶ می‌توانند متابولیسم و تبدیل مواد مغذی به انرژی را تسهیل کنند؛ بنابراین گیلاس‌ها به شما کمک می‌کنند وزن کم کنید

در پاسخ به سوال شما کاربران نمناک در مورد کاهش وزن با گیلاس باید بگوییم که میتوانید مقداری گیلاس را موقع ناهار یا بعد از ظهر بخورید یا آب گیلاس را با مقداری آب و یخ ترکیب کرده و بنوشید. گیلاس به همراه ماست بدون چربی، خامه سبک و دارچین هم ترکیب خوبی است. گیلاس نرسیده برخلاف دیگر سبزیجات و میوه‌های کال طعم خوبی دارد. گیلاس خاصیت قلیایی دارد و به تعادل PH بدن کمک میکند.

گیلاس مفید برای پاکسازی بدن:

گیلاس حاوی ویتامین A، ویتامین B و مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر است که برای مغز بسیار مفید است. همچنین آب موجود در آن به خروج مواد سمی از بدن کمک میکند.

گیلاس برای خون سازی:

این میوه علاوه بر خون سازی انرژی مورد نیاز بدن را نیز تامین میکند و سدیم موجود در آن انعطاف از دست رفته را باز میگرداند.

جلوگیری از آلزایمر با مصرف گیلاس:

مشخص شده است که ترکیب گیلاس در رژیم غذایی می‌تواند به فرد کمک کند تا با نشانه‌های بیماری آلزایمر مقابله کند. بسیاری از پزشکان گیلاس‌ها را به افرادی که مبتلا به آلزایمر هستند توصیه کرده اند این به خاطر حضور مقادیر خوب آنتی اکسیدان است.

گیلاس کاهش دهنده درد:

گیلاس درد عضلانی را کاهش میدهد و برای افرادی که تمرینات ورزشی سخت انجام میدهند، بسیار مفید است.

مصرف گیلاس برای تسکین میگرن:

این میوه به دلیل اینکه حاوی آنتی سیانین و بیوفلاونوئید است، به درمان میگرن کمک میکند.

گیلاس برای سرماخوردگی:

آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین C موجود در گیلاس سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و از ابتلا به سرماخوردگی، آنفلونزا، تب، سرفه و عفونت‌های باکتریایی، ویروسی و قارچی جلوگیری می‌کند.

فواید گیلاس برای معده و دستگاه گوارش:

فیبر موجود در گیلاس هضم غذا را بهبود می‌بخشد و معده درد را درمان کرده وبه سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.

گیلاس برای چشم:

آنتی اکسیدان‌های موجود در گیلاس باعث بهبود بینایی شده و چشم‌ها را در برابر دژنراسیون ماکولا، التهاب و خشکی چشم و عفونت‌های چشم محافظت می‌کند. آنتی اکسیدان موجود در گیلاس سبب محافظت از چشم‌ها در برابر صدمات ناشی از رادیکال‌های آزاد و پیری مانند ازدست دادن بینایی، تباهی لکه‌ی زرد در چشم و خشکی چشم می‌شود. این آنتی اکسیدان‌ها سبب تسکین خستگی و کاهش تورم چشم می‌شوند و فشار داخلی چشم را در وضعیت مناسب قرار می‌دهند.

گیلاس برای جلوگیری از رشد تومور:

برگ گیلاس در جلوگیری از رشد تومور موثر است، زیرا حاوی فلاونوئید، تانن و ساپونین می‌باشد.

گیلاس برای تامین انرژی مورد نیاز بدن:

گیلاس انرژی مورد نیاز بدن شما را فراهم می‌آورد، زیرا سدیم موجود در آن انعطاف پذیری را افزایش می‌دهد.

مصرف گیلاس به حفظ تعادل pH بدن کمک می‌کند.

گیلاس برای سلامت پوست:

گیلاس علاوه بر ویتامین آ و ب دارای ویتامین‌های ث و ایی نیز هست و دوز بالای مولتی ویتامین آن موجب میشود پوستی سالم و درخشان داشته باشید.

گیلاس برای جوان سازی پوست:

این میوه لکه‌های سیاه پوست را از بین میبرد و استفاده بلند مدت آن موجب احیاء و جوانی پوست میشود.

خواص ضد پیری گیلاس:

استفاده از گیلاس و میوه‌های مانند آن با مبارزه کردن با رادیکال‌های آزاد روند پیری را به تعویق می‌اندازد. گیلاس‌های سیاه حاوی آنتی اکسیدان‌های هستند و خاصیت ضد پیری طبیعی دارند دوم، گیلاس‌های سیاه شامل ویتامین ث هستند تا به بهینه سازی تولید کلاژن کمک کنند که خاصیت ارتجاعی پوست را حفظ می‌کند.

برای روشن شدن پوستتان آب گیلاس می‌تواند کمک کننده باشد.

گیلاس برای درمان آکنه و جوش صورت:

ویتامین A فراوانی در گیلاس و آب گیلاس وجود دارد که برای درمان آکنه و جوش صورت مفید است. این میوه دارای خواص ضد باکتری بوده و با حذف سموم از خون جوش صورت را درمان می‌کند.

ماسک ضد جوش با گیلاس:

یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی و نصف یک لیمو ترش را با دو قاشق غذاخوری گیلاس پخته و له شده ترکیب کنید و بر روی صورت بمالید، اجازه دهید ۲۰ دقیقه بماند و سپس صورتتان را بشویید. توجه کنید پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت مقداری کمی از آن بر روی پوست دست به مدت ۲۰ دقیقه بمالید و اگر حساسیت نداشتید این ماسک را برای صورت استفاده نمایید.

گیلاس برای پاک سازی پوست صورت:

برای از بین بردن سلول‌های مرده و پاک سازی پوست صورت از گیلاس استفاده کنید و اینگونه پوست خود صورت را صاف و نرم نمایید.

ماسک گیلاس برای پوست صورت:

گیلاس را بپزید و هسته هایش را جدا نمایید سپس آن‌ها را له و خمیری کنید و این خمیر را به مدت ۲۰ دقیقه روی پوستتان بمالید و سپس آبکشی نمایید.

گیلاس برای جلوگیری از ریزش مو:

استفاده از گیلاس تنها برای سیستم گوارشی و پوست مفید نیست بلکه برای مو‌ها نیز مفید است. ویتامین‌های موجود در گیلاس مواد مغذی لازم برای مو را تامین میکنند ویتامین A موجود در گیلاس مو و پوست سر را مرطوب نگه میدارد همچنین با ساختن رتینوئیک اسید به غدد ترشحی پوست سر کمک میکند.

تقویت و رشد مو با گیلاس:

ویتامین B گیلاس گردش خون در پوست سر را بهبود میبخشد و موجب تسریع رشد مو‌ها میشود -۲۰ ویتامین C غدد ترشحی را تقویت میکند و از ایجاد موخوره جلوگیری میکند، ویتامین E از آسیب و خشک شدن مو‌ها جلوگیری میکند.

گیلاس برای محافظت در برابر دیابت:

مزه شیرین گیلاس‌های سیاه ممکن است شما را نگران کند که با انواع خاصی از دیابت تشخیص داده شده اند، اما لازم نیست نگران باشید، چون این میوه حاوی شاخص گلیسمیک پایین است که برای بیماران دیابتی مفید است

گیلاس برای جلوگیری از پوسیدگی دندان:

پلاک دلیل اصلی پوسیدگی دندان و یا کرم خوردگی دندان است. مطالعات نشان داد که مصرف گیلاس سیاه به طور مرتب می‌تواند به جلوگیری از تجمع پلاک کمک کند.

پتاسیم بالا گیلاس:

یک فنجان گیلاس حدود ۹ درصد از ارزش روزانه توصیه شده پتاسیم را تامین می‌کند در حالی که میان وعده‌ای غنی از پتاسیم است بدن برای عملکرد چندین عضو بدن پتاسیم برای قلب، کلیه ها، مغز و بافت‌های ماهیچه‌ای بسیار حیاتی است. پتاسیم خطر سکته، فشار خون و گرفتگی ماهیچه را کاهش می‌دهد و قدرت ماهیچه‌ها را بهبود می‌بخشد.

گیلاس برای یبوست:

مقادیر بالای فیبر موجود در میوه گیلاس حرکات روده را بهبود می‌بخشد و از یبوست پیشگیری می‌کند.

گیلاس برای جنین و زنان باردار:

گیلاس‌ها در دوران بارداری مفید هستند، چون پتاسیم را تامین می‌کنند، که برای کمک به حفظ مایعات و تراز شیمیایی به عنوان حجم خون مورد نیاز است. ویتامین C موجود در گیلاس، سیستم ایمنی بدن زن حامله را تقویت می‌کند. آنتوسیانین موجود در گیلاس سبب تقویت سلامت مغز جنین و کاهش التهاب، تورم و درد مفصلی در دوران بارداری می‌شود. مصرف اندازه گیلاس سطح قند خون زنان باردار را کنترل کرده و از ابتلا به دیابت بارداری پیشگیری می‌کند. پتاسیم موجود در گیلاس سبب کاهش فشار خون بالا در زنان باردار شده و خطر ابتلا به پره اکلامپسی در دوران بارداری را کاهش می‌دهد. مصرف گیلاس در بارداری به دلیل وجود ملاتونین در آن به بهبود خواب زنان حامله کمک می‌کند. مصرف گیلاس در بارداری حرکات روده را بهبود می‌بخشد و از شایع‌ترین مشکلات دوران بارداری، یبوست جلوگیری می‌کند.

فواید گیلاس برای مردان:

ویتامین‌های A و C موجود در گیلاس با افزایش سطح تستوسترون و افزایش حجم اسپرم سبب افزایش میل جنسی و درمان ناباروری در مردان می‌شود.

گیلاس برای نوزادان و کودکان:

کلسیم فراوان موجود در گیلاس رشد نوزادان و کودکان را بهبودمی بخشد و استخوان‌ها را تقویت می‌کند. ویتامین C، کاروتنوئید‌ها و فیبر موجود در گیلاس از سرطان در نوزادان و کودکان پیشگیری می‌کند. گیلاس به علت وجود ملاتونین سبب بهبود خواب نوزادان و کودکان می‌شود.

بهترین نوع گیلاس:

بهترین گیلاس‌ها سفت و براق هستند. از خریدن گیلاس سوراخ و پاره شده خود داری کنید. گیلاس‌های سیاه بهترین گزینه اند، زیرا به خوبی رسیده و جا افتاده اند. سبز بودن شاخه گیلاس هم راه خوبی برای تشخیص کیفیت آن است؛ گیلاس‌هایی که شاخه ندارند تازگی و طراوت خود را از دست داده اند.

گیلاس را بیش از دو روز در دمای اتاق نگه داری نکنید، زیرا خاصیت خود را از دست داده و خوردن آن مضر است. در صورت فریز کردن میتوانید تا یک هفته از آن استفاده کنید.

گیلاس را فقط قبل از خوردن بشویید؛ شستن و نگه داشتن آن باعث خراب شدن و از بین رفتن خاصیت میشود.

آلرژی به گیلاس:

گیلاس حاوی مقدار زیادی فیبر است و استفاده مفرط از آن باعث ایجاد مشکلات گوارشی، درد شکم و نفخ میشود. این میوه با وجود اینکه حاوی مقدار بسیار زیادی ویتامین و مواد معدنی است، نمیتواند جایگزین دیگر مواد مورد نیاز بدن شود.

افرادی که بدن حساسی دارند ممکن است آلرژی‌های خود را با مصرف بیش از حد گیلاس تشدید کنند.

احتیاط:

فواید سلامتی گیلاس‌های سیاه را در حال حاضر می‌دانید، اما هنوز برخی هشدار‌ها در مورد گیلاس‌ها سیاه وجود دارد که باید بدانید. همانطور که در بالا ذکر شد، گیلاس‌ها نیز منبع عالی بتا - هستند که به خوبی به عنوان ویتامین A شناخته می‌شود. آیا می‌دانید ویتامین آ در بدن می‌تواند سمی باشد؟ بنابراین مصرف آن به مقدار مناسب بسیار توصیه می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین