پژوهشگران میگویند بسیاری از انواع ماست پر از قند است و مردم با مصرف آن نباید تصور کنند که یک خوراکی سالم میخورند. این محققان پس از بررسی و مطالعه ۹۰۰ نوع ماست که در بازار بریتانیا به فروش میرسند به چنین نتیجهگیری رسیدهاند. پژوهشگران دریافتند که بیشترین مقدار قند در ماستهای ارگانیک یافت میشود و فقط میتوان گفت که ماستهای طبیعی و ماستهای سبک یونانی از انواعی هستند که قند کمتری دارند.
این تحقیق مدتی پس به اجرا درآمدن برنامه سازمان بهداشت عمومی انگلستان برای کاهش قند صورت پذیرفت.
جای تعجب ندارد که در این تحقیق انواع دسرهای تهیه شده از ماست دارای بیشترین قند بودند که در مجموع، به طور میانگین ۱۶.۴ گرم قند در هر صد گرم رسید.
ماستهای ارگانیک در دسته بندی دوم محصولات با بیشترین مقدار قند قرار دارند و طور متوسط شامل حدود ۱۳ گرم قندر در هر صد گرم هستند.
سازمان بهداشت عمومی توصیه میکند که کودکان بین سنین چهار تا ۶ سالگی نباید روزانه بیشتر از ۱۹ گرم قند (معادل پنج حبه قند) مصرف کنند و همچنین توصیه میشود که کودکان هفت تا ۱۰ سال روزانه کمتر از ۲۴ گرم قند مصرف کنند.
هر محصولی که در هر صد گرم، پنج گرم یا کمتر از آن قند داشته باشد به عنوان محصولی با قند پایین به حساب میآید.
فقط ۹ درصد از محصولاتی که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفتند دارای قند پائین بودند.
مقدار شکر در انواع ماست؛ در هر صد گرم:
دسر- ۱۶.۴ گرم
ارگانیک- ۱۳.۱ گرم
طعمدار - ۱۲ گرم
میوهای - ۱۱.۹ گرم
مخصوص کودکان - ۱۰.۸ گرم
جایگزینهای لبنی - ۹.۲ گرم
نوشابههای لبنی - ۹.۱ گرم
طبیعی و ماست یونانی - ۵