نکته جالب این است که خواص آلو سیاه از جمله میوههایی است که انسانها در قرنها پیش از آن تغذیه میکردند. این میوه شامل انواع مختلفی از جمله آلو بخارا، آلو آنجلا، آلو زرد و… است.
بیش از دو هزار گونه آلو در سراسر جهان شناخته شده است که هرکدام از نظر شکل و اندازه و رنگ، با یکدیگر متفاوت هستند.
رنگ آلو سیاه اغلب به رنگ قرمز پر رنگ و در بعضی گونهها بنفش تیره یافت میشود. این میوه مملو از مقادیر ویتامینها و مواد معدنی است. لازم است بدانید آلو یک منبع مهم جذب آهن است. اما چگونه؟
همان طور که گفته شد، آلو سیاه به دلیل مقادیر بالای ویتامین C قابلیت جذب بالای آهن را دارد. به طور کلی این میوه برای درمان بسیاری از بیماریهای سیستم گوارش، پوکی استخوان و سلامت قلب و عروق مفید است. از دیگر خواص آن میتوان به کنترل دیابت، کاهش وزن، جلوگیری و درمان یبوست و کنترل فشار خون اشاره کرد
مریم تقوی شیرازی، عضو هیات علمی و متخصص طب ایرانی در خصوص آلو و خواص آن، گفت: آلو میوهای تابستانی است که انواع و رنگهای متعددی دارد. بعضی سبز، زرد یا سیاه و گاهی هم سرخ میشوند. ریز و درشت دارد. طعمش ترش، شیرین و یا ملس است.
وی ادامه داد: طبع آلو در منابع طب ایرانی که به نام اجاص آمده است، بر حسب میزان ترشی اش متفاوت ذکر شده است. آلوی رسیده شیرین طبع سرد وتر ملایمی دارد. اما هر چه ترشتر شود، سردیش بیشتر میشود.
این استاد طب ایرانی ابراز کرد:آلو به ملین بودن معروف است. تازه آبدارش، اثر لینت بخشی بیشتری دارد. آلو حرارت بدن را کم میکند. تب و تشنگی، گرمازدگی و التهاب و خارش پوست را تسکین میدهد، بخصوص اگر قبل از غذا مصرف شود.
شیرازی متذکر شد: هر چه آلو شیرینتر باشد، ملین بهتری میشود و هر چه ترشتر شود، التهاب و گرمی را بیشتر کنترل میکند.
وی یادآور شد: اگر معده و گوارش سرد باشد، مثلا ترش کند، کندی هضم غذا داشته باشد و نفخ کند، آلو بهتر است با آب و عسل یا گلقند مصرف شود.
شیرازی بیان کرد: آلو اگر با شکر به صورت شربت پخته شود، ملین بی آزاری میشود که حتی اگر سرفه هم داشته باشید، ترشی اش اذیت نمیکند و سینه را هم نرم میکند.
این متخصص طب ایرانی افزود: آلو یک میوه خوشمزه کم کالری با ویتامینها و مینرالهای متنوع، فیبر و آنتی اکسیدانها است. اگر آلو خشک باشد، کالری و فیبرش بیشتر است. فیبری که در آلو است علاوه بر اینکه حرکت رودهها را تسهیل میکند، قند و چربی خون را نیز تنظیم میکند.
وی تصریح کرد: کار جالب دیگر آلو، جلوگیری از پوکی استخوان است. افزودن این میوه پرخاصیت به انواع غذاها مثل خورش، آش و سالاد، طعم آنها را دلچسبتر میکند. لواشکها و پاستیلهای خانگی با آلو میتواند جایگزین مناسبی بر تنقلات صنعتی و کم خاصیت برای کودکان باشد.