اما طبق گزارش جدید مرکز و موسسه تحقیقات گودتو انگلیس و ایرلند در مورد مواد غذایی توجه به این تاریخها زیاد ضرورت ندارد و در واقع بدون نگرانی از انقضای آنها میتوانید آنها را مصرف کنید.
۱. شیر
شیر تا زمانی که به درستی ذخیره شود، میتواند برای خوردن و نوشیدن بعد از تاریخ نشان داده شده مفید باشد.
۲. ماست
اگرچه ماست ممکن است با گذشت زمان از نظر بافت و رنگ تغییر کند، اما ویژگیهای اسیدی آن تقریباً برای همیشه در برابر باکتریهای مضر نقش دارند. ماستی که ظاهر و بوی خوبی دارد، خوردن آن برای چندین هفته کاملاً ایمن است.
۳. تخم مرغ
طبق توصیهها، نگهداری تخممرغها در یخچال میتواند قابلیت استفاده آنها را تا سه هفته پس از بهترین تاریخ قبل افزایش دهد. با گذاشتن تخم مرغها در یک کاسه آب به سادگی میتوان آن را آزمایش کرد. اگر غرق شوند، باز هم برای خوردن خوب هستند.
۴. پنیر سفت
پنیرها حتی اگر کپک زدند، زیاد نگران نشوید. بخش کپک زده را را میتوان قطع کرد و بقیه را میتوان مصرف کرد. در مورد پنیرهای نرمتر زیاد این توصیه نمیشود، چون هاگهای کپک اغلب به سرعت از پنیر نرم عبور میکنند. پنیر خود را در یخچال نگه دارید نید تا به مدت طولانی تری تازه بماند.
۵. میوه
میوههای کبود شده بهویژه میوههایی مانند سیب، گلابی یا هلو لزوماً نباید بیرون ریخته شوند. فقط مطمئن شوید که لکههای قهوهای را از بین ببرید و سپس از بقیه لذت ببرید.
۶. توتها
توتها کمی «سریعتر» از سایر انواع میوهها فاسد میشوند، اما همیشه میتوانید آنها را در فریزر قرار دهید تا به ماندگاری طولانیتری کمک کنند. با دیدن کپکهای قابل مشاهده یا نشانههایی از پوسیدگی میتوانید متوجه شوید که توتها از بین میروند یا خیر. مراقب تغییرات رنگ نیز باشید.
۷. سبزیجات سبز
سبزی هایتان را فقط به این دلیل که کمی لزج شده اند بیرون نریزید. سبزیجات خشک شده هنوز دارای مواد غنی از ویتامینها و املاح معدنی هستند.
۸. سیب زمینی
جوانه زدن سیب زمینی به معنای خراب شدن آن نیست، ولی اگر بافت سیب زمینی نرم و سبز شده باشد، به معنای خراب شدن آن است، ولی بقیه حالات زیاد خطری ندارد.