خرمالو میوه درختی برگ ریز است که مانند درختانی مثل درخت پرتقال همیشه سبز میباشد.
خرمالو به همراه میوههایی مثل کیوی در راسته خلنگ سانان دسته بندی میشود. جالب است بدانید که نام خرمالو با ترکیب دو میوه خرما و آلو به دست آمده است.
خرمالو یکی از خوشمزهترین میوههای پاییز است که به دلیل طعم شیرین و عسلی و ظاهر دوست داشتنی نارنجی رنگش شناخته شده است.
این میوه اصالتا چینی است و محبوبترین انواع آن شامل خرمالوی هاچیا و خرمالوی فویو یا ژاپنی میباشد.
خرمالو ترکیبات مغذی فراوانی در خود گنجانده و برای سلامتی بسیار مفید است، از جمله خواص این میوه میتوان به سلامت قلب، خاصیت آنتی اکسیدانی قوی، کاهش التهاب، کاهش کلسترول و فشار خون و بهبود بینایی اشاره کرد. نام علمی خرمالو Diospyros kaki و از تیرهی Elenaceae است.
درخت و یا درختچهی خرمالو به لحاظ ارتفاع متوسط بوده و گلهای آن بر دو نوع نر و ماده بر روی دو پایه جداگانه است
و میوهی آن خوشرنگ، خوش طعم و دارای تانن و اندوختههایی از مواد قندی است.
مبدا خرمالو از چین و ژاپن میباشد و کاشت و پرورش آن مدت هاست که در ایران رواج پیدا کرده است.
نوع پرورش یافتهی آن دارای میوهی نارنجی خوشرنگ و شبیه به گوجه فرنگی و فاقد هسته و دارای پوست نازک است.
خواص خرمالو برای کودکان
خرمالو میان وعده بسیار مناسبی به خصوص برای کودکان باشد چرا که سبب ترشح سریع انسولین نمیشود و قند خون را در حد مناسبی نگه میدارد.
خرمالو سرشار از ویتامین A، بتاکاروتن و همچنین مقدار قابل توجهی ویتامینهای B ۱، B ۲، B ۳ و ویتامین C است. این میوه همچنین مواد معدنی مختلف مورد نیاز بدن را مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم دارد.
به همین جهت برای رشد و نمو کودکان بسیار مفید شناخته شده است. لازم است بدانید زمان معرفی این میوه به کودک بین ۸ تا ۱۰ ماهگی است.
احتمال حساسیت کودکان به این میوه کم است و همچنین بسیار خوشطعم است بنابراین خرمالو برای کودک یازده ماهه مجاز است، اما مثل همیشه به یاد داشته باشید که قبل از معرفی خرمالو به کودک با پزشک مشورت کنید.