بسیاری از مردم نمیتوانند زمان زیادی را به برنامه ریزی وعدههای غذایی خود اختصاص دهند. انتخاب غذاهایی که فواید سلامتی متعددی دارند برای این افراد سادهتر است.
نان گندم آلمانی دارای مشخصات غذایی منحصر به فرد و طعم متفاوتی است که آن را متمایز میکند. اسپلد، گندم آلمانی یا گندم شهر کردی نوعی گندم است، اما ترکیب متفاوتی دارد و غالباً از آن به عنوان غلات قدیمی یاد میشود. این دانه در طول قرنها تلاقی یا اصلاح نشده باقی مانده است. وقتی گندم آلمانی میخورید، بدنتان دانهای دریافت میکنید که برای نسلها بدون تغییر باقی مانده است.
با این حال، چه چیزی به نان گندم آلمانی خواص احتمالی کاهش کلسترول و کنترل قند خون را میدهد؟ پاسخ در محتوای بالای فیبر محلول این گندم نهفته است. گزارشات نشان میدهد که یک چهارم فنجان آرد گندم آلمانی حاوی ۵ گرم فیبر است. نان گندم آلمانی یک نوع نان مطلوب برای هر کسی است که سعی میکند به سطح کلسترول و قند خون سالمتری برسد. این نان با چربیهای تک اشباع، آهن، روی، مس، منیزیم و فسفر غنی است. همچنین سرشار از اسید اولئیک است. با این حال، این فیبر است که بیشترین تأثیر را بر کلسترول و قند خون دارد.
انواع غلات کامل به ویژه نان گندم آلمانی، حاوی فیبر محلول است که تحقیقات نشان میدهد میتواند به کاهش کلسترول بد کمک کند. فیبر محلول در رودهها جذب نمیشود و به کلسترول غذاها متصل میشود و آن را از بدن خارج میکند. غلات سبوس دار، همچنین به دلیل محتوای فیبر محلول، میتواند با کاهش سرعت هضم و جذب گلوکز (قند) در جریان خون، به مدیریت سطح قند خون نیز کمک کند.
تحقیقات علمی از مصرف فیبر محلول به عنوان مکانیزمی برای محافظت در برابر افزایش کلسترول و افزایش قند خون حمایت میکند. محققان استفاده از مکملهای فیبر محلول را در کاهش انواع مختلف کلسترول در جمعیتهای پرخطر بررسی کردند. آنها به این نتیجه رسیدند که به ازای هر ۵ گرم فیبر محلول مصرف شده، افراد احتمالاً کاهش قابل توجه در کلسترول بد و سطح کلسترول کل خود را مشاهده میکنند. در بررسی سال ۲۰۲۱ نیز محققان اثرات فیبر محلول را بر سطح قند خون شرکت کنندگان مبتلا به دیابت نوع ۲ بررسی کردند. نتایج آنها نشان داد خوردن فیبر محلول به کنترل مدیریت قند خون کمک میکند. با این حال، شایان ذکر است که نویسندگان توصیه کردند که مطالعات بیشتری برای اثبات اثر فیبر محلول در متعادل کردن سطح قند خون روزانه انجام شود.
دانههای گندم آلمانی ممکن است قدیمی باشند و غیرعادی به نظر برسند. با این حال، نان گندم آلمانی اصلاً عجیب و غریب نیست و مانند هر نان دیگری به نظر میرسد. این نان طعمی خاکی و آجیلی دارد که میتواند طمع جدیدی را به غذاهای سنتی اضافه کند. این نان سبوس دار برای تهیه یک ساندویچ مقوی یا برشته شده در کنار یک سوپ یا خورش آرامش بخش عالی است. همچنین یک نان تست فوق العاده است که با مربا، عسل یا حتی کره بادام زمینی بسیار خوشمزه است. نان گندم آلمانی را میتوان به تکههای کوچک برش داد و با یک بشقاب پنیر و میوه سرو کرد. در واقع، هیچ محدودیتی برای نحوه مصرف این نان وجود ندارد.
تنها اخطار درباره این نان وجود گلوتن در آن است. نان گندم آلمانی میتواند تأثیری مشابه بر افرادی دارد که به محصولات گندم حساسیت دارند، بگذارد. بر این اساس، اگر به گندم حساسیت دارید بهتر است این نان را نیز مصرف نکنید.