متخصصان تغذیه توصیه میکنند که برای حفظ ریزمغذیهای موجود باید به زمان صرف میوه نیز توجه کرد که در ادامه همین مطلب به آن پرداخته ایم.
میوه پس از غذا و بروز اختلالات گوارشی
هر نوع از مواد غذایی روند هضم خاصی دارند. ترکیبات نشاسته و پروتئین هضم آرامی دارند و حدود سه ساعت زمان برای عبور از معده به روده باریک زمان لازم است. اما میوهها بهدلیل وجود آب فراوان پس از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به روده باریک میرسند. زمانی که میوه پس از غذا میل میشود، تفاوت در مدت زمان هضم با دیگر خوراکیها عامل از بینرفتن ویتامینها و دیگر ریزمغذیهای موجود در میوه میشود. در این شرایط، روند هضم میوه نیز مختل شده و تا زمان هضم دیگر مواد غذایی در معده باقی میماند که زمینهساز نفخ، افزایش اسیدیته معده و دیگر اختلالات گوارشی خواهد بود.
میوه؛ میانوعده عالی
انتخاب میوه بهعنوان میانوعده بسیار مفید و نسبت به بیسکوییت و تنقلات شیرین ارجحیت دارد. علاوه بر اینکه میوهها منبع غنی از ویتامینها، فیبرها و مواد معدنی نظیر پتاسیم هستند، فروکتوز موجود در آنها نیز به تامین نیاز بدن به قند کمک کرده و موجب بهبود تمرکز و تامین انرژی لازم تا زمان صرف وعده غذای بعدی میشود.
میوه و تناسب اندام
افرادی که قصد کاهش وزن دارند و مایل به مصرف میوه برای کاهش کالری روزانه هستند باید به مقدار قند میوهها نیز توجه کنند. بهترین میوهها در این زمینه، سیب و گریپفروت است. البته میوههایی مانند کیوی، توتفرنگی و پرتقال نیز توصیه میشوند. اما در مصرف میوههای خیلی شیرین مانند گیلاس، موز، انگور و خربزه باید مراقب بود و بهتر است زمانی میل شوند که پس از صرف آن برنامه ورزشی در نظر گرفته شده باشد. در واقع، گرچه قند موجود در میوهها طبیعی است، اما دلیلی بر مصرف زیاد آنها نخواهد بود.
نکته بسیار مهم دیگر اینکه مزیت مصرف میوه زمانی است که کامل میل شود. آبمیوه هرگز جایگزین مناسبی نیست، زیرا فاقد فیبرهای میوه است و از طرفی قند زیادی دارد. در دوران رژیم لاغری میتوان میوه را بهعنوان صبحانه میل کرد. همچنین ۲ ساعت پیش از صرف غذا نیز برای افزایش احساس سیری و پرهیز از پرخوری توصیه میشود.
منبع: سلامت