نوشیدن چای و قهوه میتواند خطر ابتلا به سرطانهای سر و گردن را کاهش دهد. نوشیدن زیاد قهوه خطر ابتلا به سرطانهای سر و گردن، دهان و گلو را کاهش میدهد. چای خطر سرطان سر و گردن را کاهش میدهد، اما فقط با مصرف یک فنجان یا کمتر در روز فنجان قهوه صبحگاهی یا چای عصرگاهی ممکن است شما را از سرطان محافظت کند.
یک بررسی جدید از شواهد نشان میدهد که مصرف قهوه و چای با کاهش خطر ابتلا به سرطانهای دهان، گلو و سر و گردن مرتبط است.
یوان-چین امی لی، محقق ارشد این مطالعه و اپیدمیولوژیست از دانشکده پزشکی دانشگاه یوتا، در یک بیانیه خبری گفت: حتی قهوه بدون کافئین نیز تأثیر مثبتی داشت.
سرطان سر و گردن هفتمین سرطان شایع در جهان است که در سال ۲۰۲۰ تقریباً ۷۴۵ هزار مورد جدید و ۳۶۴ هزار مرگ ناشی از آن گزارش شده است.
برای این مطالعه، محققان دادههای ۱۴ مطالعه پیشین را که شامل بیش از ۹،۵۰۰ نفر مبتلا به سرطان سر و گردن و نزدیک به ۱۶،۰۰۰ فرد سالم بود، تجزیه و تحلیل کردند.
آنها دریافتند که افرادی که بیش از چهار فنجان قهوه در روز مینوشیدند، در مقایسه با افرادی که قهوه نمینوشیدند، دارای خطرات کمتری بودند:
• ۱۷٪ کاهش در احتمال ابتلا به سرطان سر و گردن
• ۳۰٪ کاهش در احتمال ابتلا به سرطان دهان
• ۲۲٪ کاهش در احتمال ابتلا به سرطان گلو
نوشیدن سه تا چهار فنجان قهوه در روز با ۴۱٪ کاهش خطر ابتلا به سرطان هیپوفارنژیال (نوعی سرطان که در پایین گلو رخ میدهد) همراه بود. همچنین، مصرف چای خطر این نوع سرطان را ۲۹٪ کاهش داد.
علاوه بر این، کافئین تنها عامل در کاهش این خطرات به نظر نمیرسید؛ نوشیدن قهوه بدون کافئین نیز با ۲۵٪ کاهش خطر ابتلا به سرطان دهان ارتباط داشت.
مطالعات قبلی نشان دادهاند که مصرف قهوه میتواند فعالیتهای بیولوژیکی که از سرطان حمایت میکنند را سرکوب کند.
نوشیدن یک فنجان چای یا کمتر در روز خطر ابتلا به سرطان سر و گردن را ۹٪ کاهش میدهد.
با این حال، نوشیدن بیش از یک فنجان چای در روز با ۳۸٪ افزایش احتمال ابتلا به سرطان گلو ارتباط داشت.
این افزایش خطر ممکن است ناشی از تحریک بازگشت اسید به مری در افرادی باشد که چای مینوشند. بازگشت اسید با افزایش خطر ابتلا به سرطان گلو مرتبط است.
لی گفت: عادات قهوه و چای پیچیده است و این نتایج نیاز به دادههای بیشتر و مطالعات بیشتر در مورد تأثیر قهوه و چای در کاهش خطر سرطان را نشان میدهد.