یک بررسی جدید نشان میدهد که هم کیفیت رژیم غذایی و هم نسبت دور کمر به دور باسن - که چربی شکم را اندازهگیری میکند - میتواند بر عملکرد مغز و توانایی شناختی تأثیر بگذارد.
پژوهشگران در این بررسی دادههای دو گروه از بزرگسالان را تجزیه و تحلیل کردند. اولین گروه شامل بیش از ۵۰۰ فرد میانسال میشد که رژیم غذایی آنها تا ۳۰ سال پایش شده بود.
دومین گروه شامل حدود ۶۶۰ نفر میشدند که در سن ۷۰ سالگی اسکن مغزی و آزمونهای شناختی را هم انجام داده بودند.
نتایج نشان داد که رژیمهای غذایی سالمتر در طول میانسالی منجر به عملکرد قوی بخش هیپوکامپ مغز و بیعیب و نقص ماندن ماده سفید مغز در سنین بالاتر میشود. هیپوکامپ مغز برای تشکیل و بازیابی خاطرات بسیار مهم است و ماده سفید مغز به یادگیری، حل مسئله و تمرکز کمک میکند.
در مقابل، نسبت دور کمر به باسن بیشتر یعنی چاقی شکمی با حافظه کاری ضعیف و عملکرد اجرایی ضعیفتر همراه بود.
این پژوهشگران میگویند که مداخلات برای بهبود رژیم غذایی و کنترل چربی شکمی ممکن است بیش از همه میتواند در فاصله سنین ۴۸ تا ۷۰ سالگی موثر باشد.