چربیهای خون دو نوع هستند، چربیهای خوب و چربیهای بد، یکی از راههای کاهش چربی بد خوردن شلیل است.
شلیل بسیار کم کالری و کاهش دهنده چربی خون است و از آنجا که فیبر بسیار بالایی دارد موجب کاهش سرعت جذب برخی مواد مغذی به ویژه قندها میشود و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش میدهد در نتیجه میوه خوبی برای افراد دیابتی است و مصرف آن میتواند در کنترل قند خون مؤثر باشد.
در فصل تابستان که ما در تماس با اشعه خورشید هستیم، خوردن مرتب این میوه مفید و حتی استفاده از ماسک آن اثرات بسیار خوبی بروی پوست ما دارد و از پیری ناشی از آفتاب جلوگیری میکند و برای سلامت پوست و لایههای محافظتی بدن مفید است. این ویتامین پوست انسان را با طراوت نگاه میدارد و موجب جوانی پوست میشود. شلیل میتواند آب مورد نیاز بدن را تامین کند.
شلیل منبع غنی ویتامینهای A، C و سرشار از پتاسیم است. در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماریهای مزمن نظیر سرطان، دیابت و بیماری قلبی – عروقی که از مهمترین علل مرگ و میر هستند، موثر است.
هستهی شلیل را نباید خورد، زیرا دارای مادهای به نام آمیگدالین است که در بدن تبدیل به سیایند میشود. سیایند یک سم قوی است که هنگامی که خورده میشود یا وارد بدن میشود میتواند موجب بیماریهای شدید و خطرناکی و یا حتی مرگ شود. / خبرنگاران جوان