اگر با تغییر رژیم غذاییتان وزن کم نمیکنید، دلسرد نشوید؛ چون قلب شما همچنان از این تغییر بهرهمند میشود
طبق گزارشی که در تاریخ ۵ ژوئن در مجلهی European Journal of Preventive Cardiology منتشر شد، حتی بدون کاهش وزن، افرادی که رژیم غذایی سالمی را دنبال کردند، شاهد بهبود قابلتوجهی در سلامت قلبی خود بودند.
پژوهشگران گزارش دادند که این بهبودها شامل افزایش سطح «کلسترول خوب» (HDL)، کاهش هورمون گرسنگی لپتین، و کاهش چربی شکمی (که به اندامهای داخلی فشار وارد میکند) میشد.
دکتر «انات یاسکولکا میر» (Anat Yaskolka Meir)، پژوهشگر فوقدکتری در زمینهی اپیدمیولوژی در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد (Harvard T.H. Chan School of Public Health)، در اینباره گفت:
«ما طوری تربیت شدهایم که کاهش وزن را برابر با سلامتی بدانیم، و افرادی که وزن کم نمیکنند اغلب بهعنوان شکستخورده دیده میشوند. اما یافتههای ما این تعریف از موفقیت بالینی را بازتعریف میکند.»
او افزود:«افرادی که وزن کم نمیکنند هم میتوانند متابولیسم خود را بهبود دهند و خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را در بلندمدت کاهش دهند. این پیام، پیام امید است، نه شکست.»
در این مطالعه، دادههای مربوط به ۷۶۱ فرد مبتلا به چاقی در اسرائیل که در سه کارآزمایی بالینی برجستهی محیطکاری شرکت کرده بودند، بررسی شد.
در هر یک از این آزمایشها، افراد بهصورت تصادفی انتخاب شدند تا به مدت ۱۸ تا ۲۴ ماه رژیمهای غذایی سالم خاصی را دنبال کنند.
نتایج نشان داد که تقریباً یکسوم شرکتکنندگان هیچ کاهش وزنی را تجربه نکردند.
با این حال، پژوهشگران دریافتند که همین افرادِ مقاوم به کاهش وزن، همچنان همانند افرادی که وزن کم کرده بودند، از مزایای مشابهی برخوردار شدند.
دکتر یاسکولکا میر در ادامه گفت:«این تغییرات، دگرگونیهای عمیق متابولیکی هستند که پیامدهای مهمی برای سلامت قلب و متابولیسم بدن دارند. مطالعهی ما نشان داد که رژیم غذایی سالم حتی زمانی که وزن تغییری نمیکند هم مؤثر است.»
همچنین، در این پژوهش ۱۲ محل ژنتیکی خاص شناسایی شد که بهطور چشمگیری میتوانند توانایی فرد برای کاهش وزن را پیشبینی کنند.