آفتابنیوز : آفتاب: جوانههای غلات و دانهها سرشار
از ویتامینها و مواد معدنیاند و در گروه سبزیها قرار میگیرند.ماش، عدس،
کندم، جو و شنبلیله، دانههایی هستند که بیش از همه برای تهیه جوانه مناسب
هستند.
طی جوانه زدن، نشاسته، پروتئین و چربیهای موجود در دانه به واحدهای قابل هضم و جذبتری تبدیل میشوند...
در
این فرآیند میزان ویتامین، املاح معدنی و پروتئین دانه افزایش، اما کالری و
کربوهیدراتهایش کاهش مییابد زیرا نشاسته موجود در گندم، برای تأمین
املاح و ویتامینها مصرف میشود. اگرچه نشاسته موجود در جوانهها کمتر
میشود اما نباید در مصرف آن زیادهروی کرد چون ارزش غذایی 4 قاشق غذاخوری
جوانه گندم، معادل یک واحد نان است. به عبارت سادهتر، 100 گرم گندم، 500
کیلوکالری و 100 گرم جوانه گندم، 200 کیلوکالری انرژی دارد.طی جوانه زدن،
نشاسته، پروتئین و چربیهای موجود در دانه به واحدهای قابل هضم و جذبتری
تبدیل میشوند
ویتامین B موجود در جوانه گندم نیز نقش موثری در
تعادل سیستم عصبی دارد و مصرف آن در کسانی که دچار اختلالات خواب (کم خونی)
یا استرس هستند، باعث آرامش خاطر، تقویت اعصاب و رفع بیخوابی و بهبود
عملکرد طبیعی اعصابشان میشود و احساس خستگی مفرط، ضعف و بیحالی را کاهش
میدهد.
جوانه گندم به دلیل داشتن ویتامینهای ای، سلنیوم و منیزیم،
رادیکالهای آزاد را حذف میکند و به تقویت سیستم ایمنی و فعالیتهای مغز
کمک میکند. بهترین روش مصرف جوانه گندم به صورت تازه است نه پودر یا
خشکشده آن.
میتوان جوانهها را به انواع سالاد افزود و به میزان
مناسب همراه غذا خورد یا به ماست اضافه کرد. به این ترتیب هم تنوع و هم
ارزش غذایی سالاد افزایش مییابد.توصیه میشود جوانه گندم را در غذای
بچههای زیر 2 سال هم بریزید اما به دلیل طعم خاص آن، بهتر است برای
بچههای بین سنین 5-2 سال، آن را به ماست اضافه کنید. در صورتی که کودک
بالای 5 سال است، حتماً جوانهها را به سالاد بیفزایید.
به گزارش باشگاه خبرنگاران،مصرف جوانه همراه با سالاد یا ساندویچهای خانگی، میانوعدهای مناسب برای تمام افراد به خصوص دانشآموزان است.