آفتابنیوز : برای چند دهه گذشته، توجه ما به انواع مختلف رژیمهای غذایی افزایش یافته است، زیرا سالم غذای خوردن به یکی از جریانهای محبوب در جهان تبدیل شده و اطلاعات بسیاری درباره نقائص احتمالی رژیم غذایی که دنبال میکنیم، در اختیارمان قرار گرفته است. در حال حاضر، بیشتر مردم با مفاهیم پایه رژیم غذایی سالم آشنایی دارند و میتوانند آنها را در وعدههای غذایی روزانه خود اعمال کنند.
یکی از رایجترین جریانهای سالم غذا خوردن دنبال کردن یک رژیم غذایی کم چرب است. چه در تلاش برای کاهش وزن خود بوده، یا فقط به منظور محافظت هر چه بهتر از بدن، احتمال این که خرید محصولات کم چرب را آغاز کرده باشید، زیاد است.
همانگونه که سالم غذا خوردن از محبوبیت بیشتری برخوردار میشود، میتوانیم محصولات بیشتری را در فروشگاهها و سوپرمارکتها مشاهده کنیم که برچسب «کم چرب» را یدک میکشند. با افزایش آشنایی درباره اثر مخرب چربی روی سلامت قلب و وزن انسان، ما چربی اشباع را به عنوان بزرگترین دشمن سلامت خود در نظر گرفته و با استقبال از این تغییرات غذایی به سرعت استفاده از محصولات کم چرب را در رژیم غذایی خود آغاز کردیم.
با این وجود، انتخابهای به ظاهر سالمی که انجام دادیم، ما را به افرادی سالم و با تناسب اندام مورد انتظارمان تبدیل نکرد و این شرایط موجب شد بسیاری درباره گزینههای رژیم غذایی خود تجدید نظر کنند. خیلی زود، نتایج مطالعات بسیاری نشان دادند که جریان استفاده از مواد غذایی کم چرب حتی میتواند به سود سلامت ما نباشد. افزون بر این، برخی مطالعات نشان دادند که رژیم غذایی پر چرب راه حلی سالمتر برای دستیابی به تناسب اندام و سلامت قلب ارائه می کند.
حقیقتی که در پس محصولات کم چرب نهفته است
حقیقت غم انگیز درباره محصولات کم چرب در فرآیند تولید آنها پنهان شده، که نیازمند جایگزینهایی برای چربی است و روشهای پردازشی که زیر آنها قرار میگیرند این جایگزینها را به محرکهای چربی ترانس در بدن انسان تبدیل میکنند و از این رو، برای قلب و کلسترول ما خطرناکتر هستند. در اکثر موارد، مقادیر بالایی از کربوهیدارتها به جای چربی به محصولات کم چرب افزوده میشوند، از این رو در بسیاری موارد، این محصولات حاوی کالری به مراتب بیشتری هستند که کاهش وزن را امکان پذیر نمیکند.
از سوی دیگر، مطالعهای که در نشریه New England Journal of Medicine منتشر شد، نشان داد که یک رژیم غذایی پر چرب و کم کربوهیدارت با اختلاف بسیار برای سلامت قلب و کاهش وزن مفیدتر است.
چربی عاملی مهم برای کاهش وزن است!
اگرچه ممکن است غیر منطقی به نظر برسد، تا حدودی به دلیل تفکر سنتی که چربی را برای سلامت انسان مضر می دانست، اما چربی در حقیقت عاملی مهم در حفظ سلامت و کاهش وزن است. از آنجایی که چربی به بسیاری از فرآیندهای متابولیک کمک میکند، همه چربیهایی که مصرف میکنیم بلافاصله به ذخایر چربی اضافی در بدن تبدیل نمیشوند. افزون بر این، مصرف چربی احساس سیری برای مدت زمانی طولانیتر را به همراه دارد و از این رو، به پیشگیری از پرخوری و هوس های قندی که محرک افزایش چربی در بدن هستند، کمک میکند.
طی مقایسه یک رژیم غذایی کم کربوهیدارت با یک رژیم غذایی کم چرب روی کاهش وزن و سلامت قلب، پژوهشگران دریافتند که رژیم غذایی کم کربوهیدارت، با محتوای پروتئین و چربی بالا افزایش در غلظتهای کلسترول خوب (HDL) و کاهش در غلظتهای تری گلیسیرید در میان سوژههایی که یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات را دنبال میکردند، نسبت به افرادی که یک رژیم غذایی معمولی داشتند را نشان داد.
رژیم غذایی کم کربوهیدارت با محتوای بالای چربیهای سالم برای شما بهتر است!
دو مطالعه که در Annals of International Medicine ارائه شدند، به مقایسه رژیم غذایی کم کربوهیدارت، چربی بالا در برابر رژیم غذایی کم چرب در زمینه کاهش وزن و سلامت قلب پرداختند. پس از گذشت یک سال، نتایج کسب شده از این دو مطالعه بهبود قابل توجه برای افرادی که رژیم غذایی کم کربوهیدارت، چربی بالا را دنبال می کردند را نشان دادند.
افزون بر این، مطالعه که طی یک بازه زمانی شش ساله با حضور 98 هزار 462 زن انجام شد، نشان داد که رژیم غذایی پر چرب شرکت کنندگان را در معرض ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب قرار نداده است.
همان گونه که مطالعات نشان داده اند، یک رژیم غذایی پر چرب که حاوی منابع سالم چربی و پروتئین ها است با اختلاف بسیار گزینه ای سالمتر و کارآمدتر برای حفظ تناسب اندام و سلامت قلب است. همچنین، یک رژیم غذایی سرشار از چربی اشباع در برابر رژیم غذایی کم چرب گزینهای کارآمدتر برای کاهش وزن و کاهش خطر بیماری قلبی محسوب میشود، زیرا چربی اشباع به تولید کلسترول محافظ و کاهش احتمال پرخوری و هوسهای غذایی کمک میکند.
منبع:عصر ایران