کارشناسان تغذیه معتقدند وجود میان وعده ها عاملی موثر در کاهش پُرخوری در وعده های اصلی غذایی است و می تواند انرژی مورد نیاز بدن را در طول روز فراهم کند و در مجموع توصیه می شود افراد حداقل شش وعده غذایی اصلی و میان وعده در طول روز داشته باشند.
دکتر هادی عبدالله زاد رییس انجمن تغذیه استان کرمانشاه با اشاره به وجود سه وعده اصلی صبحانه، نهار و شام گفت: زمان وعده های اصلی غذایی طبق عادت غذایی افراد متفاوت است، به طور مثال یک فرد ممکن است ساعت 5 صبح صبحانه میل کند و فرد دیگر ممکن است ساعت 10 صبح اقدام به صرف صبحانه کند و این امر به زمان بیدار شدن افراد از خواب بستگی دارد.
عبدالله زاد خاطر نشان کرد: زمان صرف صبحانه مهم نیست، اما توصیه میشود افراد حدود نیم ساعت تا یک ساعت بعد از خواب حتما وعده صبحانه را داشته باشند، چرا که نخوردن صبحانه و گرسنگی طولانی مدت در وعده صبح برای بدن زیان آور است. بنابراین زمان وعده ها مهم نیست و تنها تاکید بر این است که افراد هر سه وعده اصلی غذایی را داشته و هیچ وعده ای را حذف نکنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی افراد بر حسب رژیم های غذایی که می گیرند اقدام به حذف یکی از وعدههای اصلی غذایی میکنند، مثلا برخی نهار را حذف کرده و برخی از صرف وعده شام خودداری می کنند و اینها در مجموع برای سلامت بدن زیان آور است و همه وعدههای اصلی غذایی باید صرف شود.
وی با بیان اینکه افزایش تعداد وعدهها و کاهش حجم غذا در وعده همواره مورد تاکید کارشناسان تغذیه است، گفت: درکنار وعدههای اصلی غذا امروزه توصیه و تاکید بر صرف میان وعدهها است، بطوری که افراد باید سه میان وعده را در طول روز داشته باشند.
عبدالله زاد تصریح کرد: در ساعت بین صبح تا ظهر، ظهر تا شب و بعد از وعده شام توصیه میشود افراد صرف میان وعدهها را داشته باشند و توصیه میشود اقلام خوراکی در میان وعدهها سنگین و حجیم نباشد.
وی خاطرنشان کرد: میان وعده آخر شب باید یک ساعت قبل از خواب باشد تا بدن برای خواب سنگین نشود و عمدتا توصیه بر این است که یک لیوان شیر به عنوان میان وعده آخر شب لحاظ شود.
این متخصص تغذیه میوه، یک لیوان شیر همراه خرما، لقمه های کوچک نان و پنیر و گردو، یک لیوان چای همراه خرما و... را از جمله مواد خوراکی مناسب برای تمامی میان وعدهها عنوان کرد.
وی تاکید کرد: صرف میان وعده ها موجب می شود افراد از پُرخوری در وعده های اصلی غذایی خودداری کرده و انرژی لازم برای بدن بصورت مستمر تامین شود و از طرفی دستگاه گوارش به خاطر پرخوری در یک وعده دچار آسیب نشود.