سمیرا مرادی اظهار کرد: ویتامین c از موارد محلول در آب محسوب میشود که بدن قادر به ساخت و ذخیره آن نیست و باید به طور روزانه مواد اختصاصی برای تأمین این ویتامین مصرف شود.
وی با اشاره به اینکه مقدار نیاز روزانه در افراد مختلف به این ویتامین بر حسب سن و وضعیت موجود متفاوت بوده و چیزی بین ۴۰ تا ۱۲۰ گرم است، عنوان کرد: براساس وضعیت جسمی افراد در بعضی از حالات مانند زنان باردار، افرادی که سیگار مصرف میکنند، ورزشکاران و بیماران نیاز به این ویتامین را افزایش میدهد.
مرادی افزود: در ورزشکاران به دلیل تمرینهای ورزشی منظم و مداوم، تولید رادیکالهای آزاد افزایش پیدا میکند و در مقابل نیاز به مواد آنتی اکسیدان دار مانند ویتامین c زیاد میشود.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه در افراد بیمار به ویژه سرماخوردگیها برای افزایش قدرت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد لنفوسیتها، مصرف ویتامین c توصیه شده است، بیان کرد: ویتامین c در تقویت سیستم ایمنی، کارکرد گلبولهای سفید خون، سلامتی پوست، ساخت کلاژن، پیشگیری از سکتههای قلبی و مغزی، پیشگیری از افزایش چربی خون و سرطانهای مختلف نقش مؤثری دارد.
وی افزود: در بسیاری از تحقیقات مشاهده شده است که خطر ابتلا به بیماریهای ویروسی با مصرف ویتامین c کاهش پیدا نمیکند، اما ممکن است در کوتاه کردن دوره بیماری تأثیر مثبت داشته باشد، به همین منظور مصرف ویتامین c در بهبود بیماریهای ویروسی میتواند مؤثر باشد.
مرادی عنوان کرد: با توجه به عدم اطلاعات جامع نسبت به بیماری کرونا، توصیه سازمان جهانی بهداشت این است که از مصرف بیشاز حد مکملهای ویتامین c خودداری شود؛ زیرا در صورت زیاده روی و تأثیر منفی بر سلول، میتواند خطر ابتلا را افزایش دهد، البته این موارد ذکر شده به تحقیقات جامع تری نیاز دارند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: بنابراین توصیه میکنیم برای پیشگیری و درمان کرونا، بهتر است از منابع طبیعی و غذایی ویتامین c استفاده شود و نیازی به مصرف مکملهای این ویتامین وجود ندارد.
وی بیان کرد: منابع غذایی ویتامین c شامل سبزیجات تازه، میوهها، فلفل دلمه، گوجه فرنگی و پیاز میشود که توصیه میکنیم در برنامه غذایی روزانه به میزان لازم استفاده شود.
مرادی تأکید کرد: در صورتی که نسبت به مصرف مکملهای ویتامین c افراط شود میتواند مشکل گوارشی مانند اسهال و خطر بروز سنگهای کلیوی را افزایش دهد، برای مصرف مکملهای ویتامین c از ۲۵۰ تا ۱۰۰۰ میلی گرم را در نظر بگیرید.
این متخصص تغذیه در رابطه با تأثیر ویتامین c برای پیشگیری و بهبود کرونا، گفت: در واقع تحقیقاتی انجام شده، اما هنوز نتیجه قطعی بدست نیامده است، در بعضی تحقیقات مصرف مقادیری با دُزهای بالای ویتامین c در بهبود وضعیت بیماران مبتلا به کرونا تا حدی تایید شده اما این تحقیق کامل نیست و نمیتوان بهعنوان توصیه اصلی برای درمان کرونا در نظر گرفت.
وی بیان کرد: نگهداری بیش از حد مواد غذایی حاوی ویتامین c در یخچال، پختن آنها و نور میتواند تأثیر این ویتامین را کاهش دهد؛ بنابراین سعی کنید میوه و سبزیجات را به صورت تازه مصرف کنید.
مرادی ادامه داد: نوزادانی که در سال اول زندگی از شیر مادر استفاده نمیکنند، زنان باردار، افرادی که در معرض سوء تغذیه هستند، افراد مسن، بیاشتها، مبتلا به ایدز، سیگاری، مبتلا به دیابت نوع یک و وابسته به انسولین و مبتلا به بیماریهای گوارشی باید نسبت به مصرف ویتامین c دقیق و محتاط باشند و به میزان لازم استفاده کنند.