زمانی که شما یک رژیم غذایی جدیدی را شروع میکنید، ممکن است هدف تان تنها کاهش چربی باشد که میان بدن شما و شلوارتان قرار گرفته و مزاحمت ایجاد کرده است؛ اما توجهی ندارید که همین چربی اضافی میتواند سلامت شما را به خطر بیندازد. متخصصان حوزه سلامت میگویند چربی احشایی (نوعی از چربی بدن که در حفره شکمی ذخیره میشود) برای سلامتی بسیار خطرناک است.
به گزارش پایگاه «Eat This, Not That»، «تریستا بست» (Trista Best) متخصص تغذیه در آمریکا میگوید: چربی احشایی به چندین دلیل برای سلامت خطرناک به شمار میآید. نخست آنکه در قسمت جلوی بدن حمل میشود؛ جایی که فشار قابل توجهی را بر قلب و دیگر اندامهای حیاتی ایجاد میکند. همین امر سبب میشود تا فرد در معرض بیماری قلبی و سکته مغزی و دیگر بیماریهای مزمن قرار گیرد. دوم آنکه اگر اجازه داده شود این چربی همچنان بماند، در اطراف اندامها و بافتها شکل میگیرد و همین امر آب کردن این چربیها را با مشکل دچار کرده و از سوی دیگر نیز خطر بیماریهای مزمن را افزایش میدهد.
بهترین نکته این است که چربی احشایی اغلب ممکن است، تشخیص داده نشود و افرادی که BMI (شاخص توده بدنی) سالمی دارند، احساس ایمنی کاذبی در مورد سلامتی خود کنند؛ حال آنکه سلامت و تندرستی آنها در خطر است اما چطور میتوان از شر چربی اضافی که ممکن است به چشم هم نیاید خلاص شد؟ در این گزارش به توصیههایی میپردازیم که متخصصان تغذیه برای گنجاندن غذاهایی در رژیم معمول غذایی به منظور رها شدن از خطر چربیهای احشایی پس از ۵۰ سالگی دارند.
۱- زیره سبز
اگر به دنبال راهی برای کاهش توده چربی احشایی هستید و از سوی دیگر نیز میخواهید طعمی را به غذاهای مورد علاقه خود اضافه کنید، اضافه کردن زیره سبز را به دستورالعمل غذایی خود در نظر داشته باشید.
تریتا بست، متخصص تغذیه میگوید: استفاده مداوم و طولانی مدت از زیره سبز ممکن است با تنظیم کردن انسولین بدن، به کاهش رسوبات چربی در سراسر بدن کمک کند؛ چرا که وقتی سلول ها، بیش از حد گلوکز جذب میکنند، بدن آن را به چربی تبدیل میکند. حال انسولین کافی میتواند این مسأله را کاهش دهد.
۲- آرد موز سبز
سعی کنید مقداری «آرد موز سبز» را در دستور العمل غذایی خود بجای آرد سفید بگنجانید.
«کارا لاندائو» (Kara Landau) از متخصصان تغذیه و از بنیانگذاران شرکت (Uplift Food) در این باره میگوید: آرد موز سبز را میتوانید به «اسموتی مغذی» خود و یا کاسه «بلغور جو دو سر» اضافه کرده و یا حتی در قهوه خود مخلوط کنید.
۳- لوبیای لوپینی
لوبیای لوپینی را چه به سالاد خود اضافه کرده و یا آنها را بخاطر پروتئین، داخل سوپ خود بریزید، راهی ساده و در عین حال خوشمزه برای کاهش چربیهای احشایی خطرناک در بدن شما محسوب میشوند.
لوبیای لوپینی
لوبیای لوپینی یک کربوهیدرات با خلوص کم و دارای فیبر «پری بیوتیک» و پروتئین بالاست که سطح قند خون را افزایش نمیدهد و به کاهش چربی ذخیره شده کمک کرده و مانع افزایش وزن در دور کمر میشود.
۴- غذاهای تخمیر شده
که غذاهای تخمیر شده راهی مناسب برای کاهش تودههای چربی بدن شما هستند. برخی از مطالعات صورت گرفته نشانگر ارتباط میان افزایش باکتریهای مفید روده با کاهش توده چربی احشایی هستند. گنجاندن مواد غذایی تخمیر شده مانند ماست، کفیر و کلم ترش تأثیر مثبتی بر گوارش شما داشته و به تنظیم وزن و توده چربی شکم کمک میکند.
۵- ماهی چرب
افزودن مقداری ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا۳ به رژیم غذایی میتواند علاوه بر کمک به سلامت قلب شما، به از بین بردن چربیهای احشایی خطرناک نیز کمک کند.
کوجاوسکی، از متخصصان تغذیه میگوید: ماهیهای چربی مانند سالمون و ساردین سرشار از ویتامین D و امگا۳ هستند.
۶- سبزیهای دارای برگ تیره
اسفناج و کلم پیچ برای افزودن فیبر و مواد غذایی ضروری به رژیم غذایی شما عالی محسوب میشوند؛ همچنانکه میتوانند به شما کمک کنند تا از چربیهای احشایی خلاص شوید.
کوجاوسکی، متخصص تغذیه میگوید: سبزیجات با برگهای تیره به مانند کلم، اسفناج و کلم پیچ منابع غنی از کلسیم به شمار میروند. کلسیم یک ماده معدنی است که هورمونهای ذخیره چربی را کاهش داده و با کاهش چربی احشایی در افراد چاق و یا دارای اضافه وزن مرتبط است.