سرشار از مواد مغذی است که مزایای سلامتی متعددی دارد. تحقیقات نشان میدهد انجیر با بهبود سلامت گوارش، کاهش التهاب، تنظیم قند خون، تقویت استخوانها و موارد دیگر مرتبط است.
سلامت گوارش ممکن است بهبود یابد
انجیر حاوی مواد مغذی و ترکیبات مفیدی است که میتوانند از سلامت دستگاه گوارش حمایت کنند. شواهد نشان میدهد فیبر موجود در انجیر به حرکات منظم روده کمک میکند، در حالی که پری بیوتیکها با تغذیه باکتریهای مفید موجود در روده به بهبود تعادل میکروبی کمک میکنند.
در یک مطالعه دیگر، افرادی که دچار سندرم روده تحریک پذیر با یبوست (IBS-C) بودند، پس از خوردن روزانه دو وعده انجیر خشک، درد کمتری داشتند و مدفوع شان نرمتر شد.
ممکن است فشار خون بالا و خطرات قلبی کاهش یابد
برخی تحقیقات اولیه نشان میدهند که انجیر میتواند با بهبود فشار خون بالا (پرفشاری خون) و سطح کلسترول به سلامت قلب کمک کند. در یک مطالعه حیوانی، مصرف عصاره انجیر باعث کاهش فشار خون شد.
اگرچه این نتایج اولیه امیدبخش هستند، ولی تحقیقات بیشتری روی انسانها لازم است.
تنظیم قند خون ممکن است پشتیبانی شود
با وجود اینکه میوهها معمولا حاوی قند طبیعی زیادی هستند، برخی شواهد نشان میدهند که مصرف میوههای خشک مانند انجیر میتواند به بهبود سطح قند خون کمک کند.
تحقیقات نشان دادهاند که مصرف منظم انجیر به تنظیم قند خون، مدیریت وزن سالم و کاهش خطر دیابت نوع ۲ کمک میکند. همچنین مطالعهای نشان داد نوشیدن چای برگ انجیر روزانه باعث کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ شد.
مقدار زیاد فیبر در انجیر نیز احتمالا به کاهش سرعت جذب قند در جریان خون کمک میکند.
رشد سرطان ممکن است کند شود
برخی یافتههای اولیه نشان دادهاند که آنتی اکسیدانهای موجود در انجیر میتوانند مانع از رشد و گسترش سلولهای سرطانی شوند. این مطالعات در حیوانات و در آزمایشگاه انجام شدهاند، و برای تایید این ارتباط بالقوه، انجام آزمایشهای انسانی ضروری است.
سلامت پوست و مو تقویت میشود
انجیر به دلیل داشتن آهن بالا میتواند به حفظ موهای سالم کمک کند. کمبود آهن در برخی افراد ممکن است باعث ریزش مو شود.
علاوه بر این، عصاره میوه انجیر به طرق مختلفی میتواند از سلامت پوست پشتیبانی کند. خواص آنتی اکسیدانی موجود در انجیر ممکن است به کاهش چین و چروک و جلوگیری از تخریب کلاژن در پوست کمک کند.
در مطالعهای دیگر، استفاده روزانه موضعی از انجیر علائم درماتیت (التهاب پوست) را بهتر از کرم هیدروکورتیزون معمولی کاهش داد.
سلامت استخوان پشتیبانی میشود
انجیر به عنوان منبعی از کلسیم و پتاسیم، میتواند گزینهای مناسب برای تقویت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان باشد.
یک مرور مطالعاتی نشان داد که انجیر ممکن است فعالیت استئوکلاستها (سلولهایی که باعث تجزیه بافت استخوان میشوند و در اختلالات استخوانی نقش دارند) را مهار کند.
التهاب ممکن است کاهش یابد
به لطف مواد مغذی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی، انجیر ممکن است بتواند با ترکیباتی که موجب التهاب میشوند (مانند سیتوکینها) مقابله کند.
شواهد نشان میدهد که سیتوکینها باعث ایجاد التهاب و تسریع آسیب در بدن میشوند و ممکن است در بروز بیماریهای خودایمنی نقش داشته باشند.
سلامت جنسی ممکن است تقویت شود
پژوهشگرها در حال بررسی این موضوع هستند که آیا انجیر میتواند به درمان اختلال نعوظ (ED) کمک کند یا خیر. برخی مطالعات حیوانی نشان دادند که انجیر ممکن است عملکرد جنسی و فشار خون را بهبود دهد.
در مطالعهای دیگر روی حیوانات، مصرف انجیر همراه با دو گیاه دیگر، باعث افزایش فعالیت جنسی شد.
اگرچه رژیم غذایی یکی از عوامل مؤثر در اختلال نعوظ در نظر گرفته میشود، ولی هنوز به تحقیقات انسانی بیشتری نیاز است تا نقش احتمالی انجیر در این زمینه مشخص شود.
اطلاعات تغذیهای انجیر
انجیر مقدار مناسبی از کربوهیدرات و فیبر را فراهم میکند و حاوی مقادیر کمتری از سایر مواد معدنی است. حدود ۱۰۰ گرم (معادل سه چهارم فنجان یا ۶ اونس) انجیر شامل موارد زیر است:
کالری: ۲۷۷
چربی:۰.۰۷۷ گرم
کربوهیدرات: ۶۳.۹ گرم
فیبر: ۹.۸ گرم
پروتئین: ۳.۳ گرم
قند: ۴۷.۹ گرم
منیزیم: ۶۷.۶ میلیگرم
کلسیم: ۱۶۲ میلیگرم
پتاسیم: ۶۸۰ میلیگرم
چه کسانی باید از خوردن انجیر پرهیز کنند؟
در حالی که انجیر برای اکثر بزرگسالان سالم بیخطر محسوب میشود، برخی افراد باید از خوردن زیاد آن پرهیز کنند:
افرادی که دچار اختلالات گوارشی مانند سندرم روده تحریکپذیر (IBS) هستند، ممکن است با خوردن انجیر دچار اسهال یا سایر علائم گوارشی شوند.
انجیر ممکن است با عملکرد داروهای رقیق کننده خون تداخل داشته باشد، چرا که ویتامین K موجود در انجیر میتواند اثر این داروها را کاهش دهد.
گرچه نادر است، اما افرادی که به گرده درخت توس آلرژی دارند ممکن است به انجیر نیز حساسیت نشان دهند.