یک کارشناس تغذیه تاکید کرد: معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد بنابراین خوردن غذاهای سبک، آسان هضم، کم حجم، پرکالری و نرم مناسبتر است.
«کیانوش همدانی» توضیح داد: برای نمونه نبات با چای کم رنگ، خرما، لبنیات کم چرب با سوپ یا حلیم یا شله زرد یا فرنی مطلوب است.
وی بیان کرد: سفره افطار را با خرما، لبنیات کم چرب، نان، سبزی و یک غذای سبک گرم مانند سوپ یا شله زرد یا آش و یا حلیم یا فرنی زینت ببخشید.
این کارشناس تغذیه عنوان کرد: در ماه رمضان مصرف زولبیا و بامیه رونق پیدا می کند زیرا که محصولات حاوی روغن، نشاسته و قندهای ساده هستند و مصرف محدود آن ها مطلوب تر است.
همدانی تصریح کرد: در زمان رسیدن افطار آب سرد ننوشید زیرا ضمن ایجاد حالت ضعف، میل به نوشیدن آب را بیشتر کرده و موجب رقت شیره معده ،پر شدن حجمی از معده و مصرف کمتر غذای اصلی می شود.
وی در ادامه اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان برای تأمین نیاز بدن نوجوانان و کودکانی که در سن رشد هستند، وعده های غذای افطار و شام را بصورت دو وعده مجزا کنید.
این کارشناس تغذیه در ادامه گفت: پس از افطار در ماه مبارک رمضان، شام را پرچرب یا شیرین مصرف نکنید؛ در وعده شام یا سحری از مصرف دوغ و نوشابه های گازدار خودداری کنید زیرا گاز آن ضمن تحریک معده، موجب اشغال حجمی از معده شده و سبب مصرف کمتر غذای اصلی می شود.
همدانی همچنین افزود: در ماه مبارک رمضان برای تأمین املاح و ویتامین ها، مصرف سالاد، سبزی و ماست را از یاد نبرید.
وی ادامه داد: در ماه مبار ک رمضان با مصرف انواع میوه تازه یا خشک یا آبمیوه طبیعی و خانگی در فاصله زمانی بین افطار و شام یا شام و سحری، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدنتان را تأمین نمایید.
این کارشناس تغذیه اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان به منظور جلوگیری از یبوست که بدلیل کم شدن مصرف آب بروز می نماید؛ از سبزیجات پخته و خام، خورش های آلو و کرفس و میوه ها استفاده کنید.
وی همچنین اعلام کرد که در ماه مبارک رمضان، بیدارنشدن برای سحری به طور کامل اشتباه است و در طولانی مدت روز سبب بروز ضعف و بی حالی روزه دار می شود.
این کارشناس تغذیه گفت: در ماه رمضان افرادی که سحری نمی خورند از ساعت 11 روز بعد کم کم دچار افت کاری و گاه سرگیجه افت قند خون، سردرد وحتی افت فشار خون می شوند، در سحر های ماه رمضان سعی کنید غذای مختصر مصرف کرده، از مصرف دوغ گازدار و نوشابه های گازدار بپرهیزید زیرا می تواند موجب برگشت غذا و ابطال روزه می شود.
همدانی افزود: مهمترین منبع سوخت و انرژی برای فعالیت مغز، گلوکز است که در نان، برنج و ماکارونی به مقدار کافی وجود دارد.
وی عنوان کرد: در ماه رمضان برای کاهش بوی بد دهان دندان ها را مرتب مسواک زده و از گیاهان و میوه مانند هلو، هل، انجیر، به، برگ ترب، دارچین و اسفناج استفاده نمایید.
این کارشناس تغذیه به ورزشکاران نیز توصیه کرد که در ماه مبارک رمضان بهتر است تمرینات ورزشی سبک تر باشد زیرا در حین ورزش بدن نمک و آب زیادی را از دست می دهد که در ورزش های شدید منجر به ضعف شدید روزه دار میشود.